HR ReggeliA Beck & Partners szervezésében

Díjmentes előadások HR szakembereknek

Belül tágasabb!

A dolgozói részesedésjuttatási struktúrák és a 67%-os adómegtakarítás.

2019. október 24.
Érdekel

A dolgozóknak kifizetett bérköltség teljes adóterhe 44%.
Ezzel szemben a cégtulajdonos által a cégből kivett nyereséget terhelő adó mindössze 15%.


Több, közelmúltban elfogadott jogszabály-módosítás következtében már számos speciális jogi- és adótervezési technika létezik arra, hogy kisebbségi cégrészesedés útján 44% helyett csupán 15%-os adóteherrel járó jövedelmet juttassunk a dolgozóknak.

Ezek a megoldások ma már nem járnak a részesedés átadásának azonnali megadóztatásával, a munkavállalók cégügyekbe való beleszólásával és rugalmasan alakíthatók. A munkaviszony alatt a tulajdonosi státusz továbbá növeli a dolgozók motiváltságát, tulajdonosi szemléletét is.

A 44 : 15 fogalma

Németh Réka
Előadó:
Dr. Csővári István
ügyvéd és okleveles adószakértő
A Jalsovszky ügyvédi iroda partnere
Dr. Csővári István 2006-ban csatlakozott a Jalsovszky ügyvédi irodához, az azt megelőző négy évben pedig egy BIG4 cégnél és egy amerikai központú nemzetközi ügyvédi irodánál alapozta meg elmélyült szakmai tudását.

A Szegedi Egyetem Jogtudományi Karán doktorált 2001-ben. Ezt követően az ELTE EU szakjogász képzését is elvégezte, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett közgazdasági másoddiplomát. Jogi végzettségén túlmenően adótanácsadói képesítéssel is rendelkezik. 2013-ban a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi adójogi mesterképzésén szerzett LL.M. fokozatot. A fentiek mellett István órákat is ad - adójogból - meghívott előadóként a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Elsősorban jövedelemadók terén és nemzetközi kettős adóztatási problémákban ad tanácsot ügyfeleinek, kiemelt területe az adótervezés és adóstrukturálás. Ezen túlmenően rendszeresen részt vesz kereskedelmi jogi munkákban is.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Amivel várjuk

Érdekel

Jelentkezés: