HR ReggeliA Beck & Partners szervezésében

Díjmentes előadások HR szakembereknek

Fizikai munkaerő toborzása és megtartása

Hogyan használjuk a közösségi médiát a fizikai munkaerő toborzására, illetve hogyan tudjuk hatékonnyá tenni a kiválasztási folyamatokat? Milyen eszközökkel tudjuk csökkenteni a fluktuációt?

2020. március 26. 10:00 - 12:00
Érdekel

Manapság legalább akkora feladat a fizikai munkaerő toborzása, mint évekkel ezelőtt (és bizonyos pozíciók esetében még ma is) a mérnöki területen dolgozó szakemberek elérése. Hogyan és milyen felületeken érdemes toborozni? Valóban hatékonyabb lehet a közösségi média alkalmazása, mint a hagyományos állásportáloké? Milyen interjúztatási módszereket tudunk alkalmazni? Hogyan érdemes lebonyolítani a kiválasztási folyamatokat ilyen esetekben? És végül: milyen eszközökkel tudjuk csökkenteni a fluktuáció mértékét? Két előadónk a kialakult szituációk professzionális kezeléséhez nyújt útmutatást.

Fizikai munkaerő toborzása a közösségi média bevonásával

Németh Réka
Előadó:
Németh Réka
Marketing menedzser
BECK AND PARTNERS Kft.
Mivel a Facebook a munkaeszköze, így figyelmes lett arra, hogy sok olyan ember használja a közösségi média platformot álláskeresésre, akik mindig is fizikai területen dolgoztak, vagy dolgoznának. Így kereséseiket - igény szerint bármilyen pozícióra - az állásportálok használatán kívül ma már 90%-ban a Facebook használatával bonyolítják le.

A BECK AND PARTNERS Kft. több éve támogatja kereséseit professzionális Facebook toborzásmarketing kampányokkal. Kiemelt partnerként saját kapcsolattartóval rendelkezik a közösségi média platformnál, így a velük folytatott konzultációk során pedig – szem előtt tartva a kampányok hatékonyságának növelését – új módszereket és megoldásokat keres a sikeres keresések érdekében. Érdemes pénzt fektetni a Facebook használatába? Ha igen, miért és hogyan? Hogyan tehetjük hatékonyabbá a kereséseket, ha a segítségével hirdetünk? Valóban több bejelentkezőt tudunk generálni így? Miért könnyebb a fizikai munkaerő toborzása a Facebookkal? Tippek, trükkök, tanácsok és statisztikák valós – és nem utolsó sorban sikeres - keresésekkel és képzéssel alátámasztva.

Interjúztatási módszerek, és kiválasztási folyamatok hatékonysága - megtartás

Somodi Bettina
Előadó:
Somodi Bettina
Karrier-tanácsadó
Somodi Bettina a Beck & Partners Kft. Karrierszerviz üzletágának vezetője. Munkája során álláskeresőknek nyújt szakértő támogatást a munkahelyváltáshoz, illetve fejvadász tapasztalattal a háta mögött a Recruitment coaching szolgáltatás keretein belül segít hatékonyabbá tenni a munkatárskereséseket, optimalizálni a folyamatokat – szakterülettől és pozíciótól függetlenül.

Nem minden cég rendelkezik saját HR osztállyal, illetve ha van is, nem minden esetben több fős maga az „osztály”. Álláspiaci ismeretek és toborzási tapasztalat nélkül a keresések könnyen elhúzódhatnak - erre kínál megoldást a Recruitment Coaching szolgáltatás. A szolgáltatás létrejöttének alapja a kiválasztási folyamatok optimalizálása, hatékonyabbá tétele volt. Ha szükséges, az alapoktól egészen a Facebook toborzásra való használatáig ki lehet térni. Egy – már lezajlott szolgáltatás – alapján olyan kérdésekre keressük majd a választ, mint hogy milyen különbségek vannak vagy lehetnek a fizikai munkaerő interjúztatásában? Milyen folyamatokat érdemes kialakítani, vagy fejleszteni? A Recruitment Coaching tematikája mentén végig vesszük azt, hogy miért érdemes nagyobb figyelmet szentelni ennek a témának. Gyakorlatban is alkazmazható példákat, tanácsokat adunk a fluktuáció csökkentése érdekében – egy már leszolgáltatott Recruitment Coachinggal szemléltetve.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Amivel várjuk

Érdekel

Jelentkezés: