HR ReggeliA Beck & Partners szervezésében

Díjmentes előadások HR szakembereknek

Közvetlen kommunikáció minden (nem-irodai) Munkavállalóval

Amivel a valódi munkáltatói márka építését érdemes elkezdeni, belülről kifelé.

2020. augusztus 27. 10:00 - 12:00
Érdekel

Manapság minden cégvezető és HR vezető legnagyobb álma az elkötelezett munkaerő. Amikor elkezdjük ízlelgetni az elkötelezettség szót, hamar arra a következtetésre juthatunk, hogy itt bizony nem gazdasági-jogi kapcsolatról, hanem érzelmekről beszélünk.

Mire van szükség ahhoz, hogy emberekből kötődést váltsunk ki? Először is bizalomra. Rendben. Idáig könnyen eljutottunk. De mi szükséges a bizalom kialakulásához? Talán a legfontosabb hozzávaló a transzparencia. Az átláthatóságot pedig közvetlen, rendszeres és proaktív kommunikációval tudjuk megvalósítani. Ha így teszünk, hiteles vezetőkké, és munkáltatókká válhatunk, amiről a piac is tudni fog. Honnan? Az alkalmazottjaink fogják elmondani.

Tematika

Közvetlen kommunikáció minden (nem-irodai) Munkavállalóval

Pál Géza Zoltán
Előadó:
Pál Géza Zoltán
Chatbot stratéga és ügyvezető, Linking Expert Kft. (Talk-A-Bot partner)

Zoltán 20 év nagyvállalati HR tapasztalattal és 15 év HR igazgatói múlttal a háta mögött váltott karriert, és kezdett el chatbotokkal foglalkozni. 2018-ban maga is megtanult chatbotokat fejleszteni, és még HR igazgatóként vezette be az első - saját maga által készített - belső kommunikációs chatbotját az Aptiv 2000 fős tatabányai gyárában. Miután ez óriási siker lett mind a dolgozók, mind a menedzsment körében, saját céget alapított és elkezdett más cégeknek segíteni belső kommunikációjuk digitalizációjában.

2019 nyarától a Talk-A-Bot kiemelt partnereként, a Viberben működő, CHEQ munkavállalói chatbot bevezetésében nyújt chatbot stratégiai és HR szakmai tanácsadást ügyfeleiknek, 3 munkatársával együtt.

Ma már országszerte közel 30 vállalatnál működik, a Linking támogatásával bevezetett céges chatbot.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Érdekel

Jelentkezés: